Real demolirao Bamberg, Olympiakos slavio u Istanbulu

Euroliga, 2. kolo

Real demolirao Bamberg, Olympiakos slavio u Istanbulu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pregazili su večeras na svom parketu u susretu grupe B Eurolige Brose Baskets rezultatom 98:58, a u sivilo gostujuće igre se utopio i bh. reprezentativac Zack Wright.

Real je od prvog trenutka dominirao. Prvi period su dozvolili samo sedam poena timu iz Bamberga (18:7), da bi nakon prvih 20 minuta igre Kraljevi imali velikih 21 razlike 42:21.

Nije Real stao ni u nastavku. Prednost se povećavala iz minute u minutu, a na kraju je Bamberg zaleđen na minus 40, 98:58.

Sergio Llull je predvodio Real sa 16 poena u ovom susretu, a jedini je bez poena kod domaćih ostao Slaughter. Kod Bamberga Zack Wright je ubacio samo jedan poen, a najviše je ubacio Jamar Smith sa 11 poena.


 U susretu grupe C  aktuelni prvak Evrope Olympiakos savladao je u Istanbulu Galatasaray rezultatom 78:67.

Galata je povela sa 7:4 na otvaranju utakmice, ali je potom tim iz Pireja napravio seriju od 15:0, te su došli do velike prednosti već u prvoj dionici. Nakon prvih 10 minuta Olympiakos je imao 11 poena prednosi 22:11.

Igrao je Olympiakos bolje i u drugoj četvrtini. Imali su i 16 peona prednosti u jednom trenutku, a na poluvrijeme se otišlo sa 12 poena prednosti u korist gostiju 42:30.

Sjajnom igrom u trećem periodu Galata se vratila u utakmicu. Ovaj dio igre su dobili 27:17, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa samo dva razlike za Olympiakos 59:57.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, gosti nisu dozvolili da Galata dođe do preokreta. Odigrali su bolje završnicu meča, te su zasluženo slavili pobjedu u ovom susretu.

Vasilis Spanoulis je ubacio 18 poena u pojedničkom timu, Lojeski je dodao 15, a kod Galate je Nate Jawai ubacio 22 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.