Real Madrid bez milosti za Khimki

Euroliga

Real Madrid bez milosti za Khimki

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida razbili su Khimki na gostovanju u Moskvi rezultatom 95:78.

Real Madrid je u 17. kolu Eurolige deklasirao domaći Khimki, koji je tek na početku imao prednost od 3:2, a u ostatku meča sve je proteklo u znaku Kraljeva.

Već u drugoj dionici su Madriđani imali preko 20 poena prednosti, a u nastavku su nastavili da gaze nemoćnog protivnika, pa su uvjerljivo stigli do pobjede.

Real je na omjeru 11-6, dok je Khimki na 9-8 i borit će se za mjesto među osam najboljih.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rudy Fernandez je ubacio 16 poena u pobjedi Real Madrida, dok su po 11 ubacili Fabiel Causeur, Walter Tavares, dok je 10 dodao Luk DOnčić, koji je imao i po četiri skoka i asistencije.

U redovima Khimkija po defaultu je najbolji bio Alexey Shved, kojije ubacio 23 poena, dok je Tyler Honeycutt dodao 17, a dvocifren je sa 10 poena bio i Thomas Malcolm.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi