Musa oduševio sve u debiju za Real, a posebne riječi je imao jedan od vodećih svjetskih medija

Oduševio u prvoj utakmici

Musa oduševio sve u debiju za Real, a posebne riječi je imao jedan od vodećih svjetskih medija

H. Zilić

Eurobasket ulazi u svoju završnicu, a uskoro kreću i klupska uzbuđenja.

Tako vodeći košarkaški klubovi ulaze u završnu fazu priprema, a bh. javnost će sa lleikom pažnjom pratiti utakmice Real Madrida čije redove je ovo ljeto pojačao naš Džanan Musa.

Bh. reprzentativac je stigao iz Breogana sa titulom MVP-a, a već u prvom meču pokazao je da će biti sjajno pojačanje za kraljeve.

Real je u prijateljskoj utakmici savladao Unicaju sa 98:91, a Musa je duel završio sa fenomenalnih 30 poena.

Na društvenim mrežama navijači i sportska španska javnost ostavljaju jako pozitivne komentare zbog Musine partije, a epitet enije štedio i poznata "Marca".

U opisu utakmice, Marca je u tekstu posebno naglasila Musinu partiju.

Oglasi

"Musa je pokazao zašto je MVP. Bio je sjajan. U svom prvom nastupu preuzeo je lidersku palicu i bio je pravi komadant na terenu", stoji između ostalog u Marcinom tekstu.

Podsjetimo da je Musa sredinom jula ove godijne potpisao ugovor s Realom do ljeta 2024. godine.

Musa je u Cedevitu stigao kao 15-godišnjak, već u drugoj sezoni postao je dio prve momčadi, a 2018. je kao najbolji igrač kluba proglašen najvećom mladom zvijezdom ABA lige i Eurokupa te uvršten u najbolju petorku regionalnog natjecanja.

Na NBA draftu su ga kao 29. pika izabrali Brooklyn Netsi, ali je većinu prve sezone i dobar dio druge proveo u Razvojnoj ligi. Odigrao je za Netse ukupno 49 utakmica s prosjekom od 4.3 poena za 10.7 minuta igre.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nakon dvije godine Netsi su ga trejdali u Detroit, koji ga je otpustio uoči samog početka sezone.

Musa se tada vratio u Evropu i potpisao za Efes, s kojim je postao evropski prvak. Prošlu sezonu proveo je u Rio Breoganu te bio najbolji strijelac i MVP španske lige. Fenomenalna sezona u kojoj je prosječno postizao 20.1 poen rezultirala je transferom u jedan od najvećih evropskih klubova i aktualnog viceprvaka Eurolige.

Top Komentari

SarajFK
Nekada su nas Bosance zvali ponosni Bosanci jer smo to zaista i bili. Sada su to samo ovi Krajisnici. Dzanan Musa je jedan od njih. Nikada se ne predaju niti ih bilo sta moze pokolebati. BRAVO ZMAJE!!!
6 0
rajvosa1hz
Musa će izdominirati u Real Madridu pazite šta vam kažem
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi