Real Madrid i dalje bez poraza, double-double Kuzmića

Ognjen Kuzmić odličan u pobjedi Joventuta

Real Madrid i dalje bez poraza, double-double Kuzmića

Sinoć su u Endesa ACB ligi odigrana četiri susreta, a novi trijumf ostvarila je odlična Valencija. Danas su na rasporedu novi dueli desetog kola. 

Joventut - Canarias 92:81

 

Joventut našeg Ognjena Kuzmića je na svom parketu ugostio Canarias. Već u prvih 20 minuta ekipa iz Badalone je stavila gostima do znanja da nemaju šta tražiti u ovome duelu. Sve do sredine prve četvrtine držali su gosti priključak, a onda je Joventut ubacio u brzinu više. U drugih deset minuta ušli su sa vodstvom, 33:13. Do kraja prvog poluvremena ta je prednost samo narasla, pa je domaćin na odmor otišao sa 25 poena viška.

 

U drugom poluvremenu domaćin je neprepoznatljiv. Canarias je odigrao vrhunsku odbranu i limitirao Joventut na šest poena u trećoj četvrtini. Gosti su ovaj period dobili rezultatom, 25:6. Nastavio je gost sa dobrom igrom i u posljednjih deset minuta, pa se prednost Joventuta istopila na svega jedan poen. Nije domćin dozvolio gostima takav preokret i na kraju je ipak vratio dvocifrenu prednost i slavio, 92:81.

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Fisher sa 29 poena. Naš Ognjen Kuzmić zabilježio je double-double učinak, imao je 11 poena i 11 skokova. Kod gostiju 18 poena postigao je Guillen.

 

Real Madrid - Zaragoza 94:79

 

Real je danas u Palati sportova dočekao Zaragozu. Prva četvritna protekla je u odličnoj igri obje ekipe, posebno u napadu. Igralo se koš za koš, a na početku drugih deset minuta ekipe su bile izjednačene. Madriđani su bolje odigrali nastavak prvog poluvremena i na odmor otišli sa prenošću, 47:40. 

 

U nastavku susreta Zaragoza nije dozvolila Madriđanima da prelome utakmicu. Imao je Real i plus 13, ali je u posljednju četvrtinu ušao sa vodstvom, 66:60. Međutim Real je u posljednjoj četvrtini opet zaigrao bolje i slavio 94:79.

 

Najefikasniji u redovima Madriđana bio je Carroll sa 18 poena, dok je Rudy Fernandez dodao 15. Kod gostiju Henk Norel je postigao 20.   

 

Lagun Aro - Caja Laboral 69:71

 

Lagun Aro je na svom parketu ugostio Caju Laboral. Ekipa iz Vitorije igra ispod očekivanja ove sezone, ali protiv današnjeg domaćina morali su tražiti pobjedu. U jako loših prvih deset minuta, sa malo koševa, bolje se snašla Caja i dobila ovaj period igre, 15:10. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra obje ekipe. Lagun Aro je smanjio prednost i ekipa iz Vitorije na odmor je otišla sa vodstvom, 37:36. 

 

Drugo poluvrijeme bolje otvara domaćin, odlično su se košarkaši Lagun Ara suprotstavili Caji i u odlučujuću četvrtinu ušli sa tri poena viška. Imao je Lagun Aro prednost do samog kraja, ali je Caja bolje odigrala završnicu i tijesno slavila, 71:69. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nocioni sa 21 poenom. Kod domaćina 27 poena postigao je Salgado. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.