Real Madrid i dalje dominira, novi poraz Barcelone

Barcelona upisala i peti poraz u domaćem prvenstvu

Real Madrid i dalje dominira, novi poraz Barcelone

Svoje utakmice 11. kola odigrali su i veliki rivali, Real Madrid i Barcelona. Madriđani su gostovali Blusensu, dok je ekipa iz Katalonije putovala na Kanarska ostrva. 

Blusens Monbus - Real Madrid 87:97

 

Prvih pet minuta igre na ovom susretu proteklo je u igri koš za koš, a domaćin je imao prednost, 10:9. Real je uspio preuzeti prednost i na odmor otići sa prednošću 29:26. Zadržao je Real prednost i u nastavku ovog odličnog susreta, pa je na odmor otišao sa minimalnom prednošću, 52:50. 

 

Nakon pet minuta igre u nastavku ništa novo, odlična igra obje ekipe, a Real je imao minimalnu prednost, 62:61. Potom je gost iz Madrida zaigrao bolje i u odlučujuću četvrtinu ušao sa osam poena prednosti. Madriđani su do kraja bez problema zadržali prednost i slavili 97:87. 

 

Najefikasniji u redovima Reala bio je Llull sa 22 poena, dok je 16 dodao Rudy Fernandez. Kod domaćina 20 poena postigao je Kendall. 

 

Gran Canaria - Barcelona 81:69

 

Kao i na susretu između Blusensa i Reala prvih deset minuta na Kanarskim ostrvima proteklo je u igri koš za koš, a domaćin je vodio 9:8. Zadržao je domaćin prednost i do kraja prvih deset minuta, bilo je 23:19. Barcelona je bila nešto bolji protivnik u nastavku prvog poluvremena, te je na odmor otišla sa vodstvom, 40:36.

 

Došla je Barcelona i do plus devet početkom drugog poluvremena, ali se domaćin serijom 8:0 vratio u susret. U posljednjih deset minuta Gran Canaria je ušla sa sedam poena viška. Zadržao je domaćin prednost do kraja i ubjedljivo savladao favorizovane goste, 81:69.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima Barcelone bili su Tomić i Navarro sa po 15 poena, dok je za odličnu Gran Canariu 20 postigao Nelson. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.