Real Madrid nemilosrdan u San Sebastianu

ACB liga, 2. kolo

Real Madrid nemilosrdan u San Sebastianu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida stigli su do prve pobjede u novoj sezoni ACB lige. Kraljevi su kao gosti pregazili ekipu Gipuzkoa Basket rezultatom 94:61.

Domaći košarkaši su bili konkurentni samo 10 minuta. Prvu dionicu su dobili 26:22, ali je ostatak meča potpuno pripao Realu.

Drugi period kraljevski klub dobija 34:12, te na odmor odlazi sa 18 poena prednosti, 56:38.

Nastavak meča donosi ponovo bolju igru Reala. Iz napada u napad se rezultat povećavao, a na kraju je tim iz Madrida slavio pobjedu od 33 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Jaycee Carroll sa 19 poena, Sergio Rodriguez je dodao 17. U ovom meču su igrala i dva mlada igrača Reala. Luka Dončić je za 22 minuta na parketu ubacio 10 poena, dok je Dino Radončić na parketu proveo nešto više od dvije minute, ali se nije upisao u strijelce.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zoran Vrkić je kod domaćeg tima bio jedini dvocifren sa 16 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti