Real Madridu se poništavaju oba trofeja osvojena u sezoni 2014/15?

Slaughter Kraljeve zaveo u crno

Real Madridu se poništavaju oba trofeja osvojena u sezoni 2014/15?

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida mogli bi da ostanu bez dva trofeja.

Real Madrid je u posljednjim godinama klub koji dominira u evropskoj košarci, no Kraljeve je uzdrmao skandal koji bi ih mogao žestoko koštati. 

Naime, Real bi lako mogao da izgubi titulu i Kup iz sezone 2014/15 zbog Amerikanca Marcusa Slaughtera, a igrač se suočava s 2.5 godine zatvora.

Američki košarkaš je u dresu Real Madrida nastupao tri godine, od 2012. do 2015. godine. Slaughter je 2014. godine dobio pasoš Ekvatorijalne Gvineje kako bi se vodio kao domaći košarkaš, te je u tom slučaju Real Madrid imao mogućnost da dovede još jednog stranca u tim.

No, nakon nekoliko godina američki košarkaš je morao pred sud u Madridu na kojem je priznao kako je došao do pasoša Ekvatorijalne Gvineje. On je na sudu izjavio da je pasoš bio falsifikovan, te da je svom menadžeru dao 35.000 dolara da mu sredi ono što Real traži.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Slaughter je dodao da mu je jedan visoki funkcioner u kraljevskom klubu donio dokumente koji su mu bili potrebni da dobije ovaj pasoš, te da je sve bilo završeno u roku nekoliko sedmica. Amerikanac je dobio pasoš ove države, te se u Španiji vodio kao domaći košarkaš.

Slaughter je uložio žalbu, ali čini se da će Real ostati bez trofeja. On je trenutno član turskog Bahcesehira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi