Real nastavio sa serijom, Barcelona poražena u Malagi

Unicaja trojkom Williamsa srušila Barcelonu

Real nastavio sa serijom, Barcelona poražena u Malagi

Od ostalih susreta današnjeg popodnevnog programa Endesa ACB lige izdvaja se derbi kola koji su odigrali Unicaja i Barcelona. U odličnom susretu pobjedu je na kraju odnijela Unicaja.

Lagun Aro - Real Madrid 71:85

 

Lagun Aro ugostio je na svom terenu velikog favorita, Real Madrid. Madriđani su svom današnjem domaćinu od samog starta stavili do znanja da su došli po novu pobjedu. Prvih deset minuta Real je riješio u svoju korist, rezultatom, 22:12. Nastavili su Madriđani sa odličnom igrom i u nastavku prvog poluvremena i na odmor otišli sa prednošću, 50:34.

 

Zadržala je ekipa Pabla Lasa prednost i u nastavku susreta, a u odlučujućih deset minuta Real je ušao sa 15 poena viška. Do kraja je Kraljevski klub odigrao rutinski i slavio 85:71.

 

Najefikasniji u redovima Real Madrida bio je Sergio Llull sa 24 poena, dok je Rodriguez postigao 18. Kod domaćina 16 poena postigao je Taylor.

 

Murcia - Zaragoza 77:75

 

Murcia je na svom terenu ugostila Zaragozu. Prvo poluvrijeme proteklo je u igri koš za koš, a nakon prvih deset minuta Murcia je vodila 22:20. Zadržao je domaćin minimalnu prednost i u drugoj četvrtini, te je na odmor otišao sa vodstvom, 37:36.

 

Ista slika na terenu i u trećoj četvrtini, igra koš za koš, a u posljednjih deset minuta utakmice gosti su ušli sa vodstvom, 58:57. Murcia je puno bolje otvorila posljednju četvrtinu i serijom 10:1 došla do dvocifrene prednosti. Nije trebalo Zaragozi puno da se vrati, pa su ekipe u posljednje dvije minute ušle izjednačene. Murcia se bolje snašla u završnici i slavila, 77:75. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Antelo sa 18 poena, dok je za goste 18 postigao Henk Norel. po 17 su ubacili Damjan Rudež i Michael Roll.

 

Unicaja - Barcelona 71:69

 

Ekipa Jasmina Repeše dočekala je na svom parketu Barcelonu, koja ove sezone ne briljira u domaćem prvenstvu. Ugrozili su Katalonci i odlazak na završni turnir Kupa kralja. Prvih deset minuta utakmice proteklo je u igri koš za koš, a domaćin iz Malage je imao prednost, 18:17. Barcelona je mnogo bolje odigrala drugu četvrtinu, pa je ekipa Xavija Pascuala u posljednjih deset minuta ušla sa šest poena prednosti.

 

Nastavak je mnogo bolje otvorila ekipa iz Malage, pa je u posljednjih deset minuta Unicaja ušla sa jednim poenom prednosti. U nastavku susreta vidjeli smo mnogo uzbuđenja. Unicaja je u posljednje dvije minute ušla sa dva poena viška, ali je Barcelona uspjela preokrenuti. Međutim tri sekunde prije kraja Marcus Williams je trojkom donio veliko slavlje svim gledaocima u Malagi. Unicaja je slavila, 71:69. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima Unicaje bio je upravo Williams sa 15 poena, dok je za goste 22 postigao Ante Tomić. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.