Real rutinski, Murcia iznenadila Joventut

ACB liga Španije

Real rutinski, Murcia iznenadila Joventut

Lagun Aro bez problema se obračunao sa fenjerašem na tabeli ACB lige Španije Valladolidom porazivši ga rezultatom 82:67. 

Od prvog minuta domaći tim je bio bolji i superiorniji, a jedini period igre koji je pripao gostima bio je drugi.

I svoj 29. trijumf sezone ostvario je Real iz Madrida, ovog puta nad Zaragozom rezultatom 92:79. Kraljevi su goste slomili tek u drugom polubremenu, nakon što je Zaragoza pružila dobar otpor u prve dvije četvrtine.

Ulogu favorita opravdala je i Ggran Canaria pobjedom nad Funlabradom rezultatom 96:75, dok je najzanimljiviji meč bio onaj između Joventuta i Murcije. U regularnom dijelu završen je neriješenim rezultatom 74:74, da bi u produžetku slavila Murcia rezultatom 89:85.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga Španije:

Lagun Aro - Valladolid 82:67
Real Madrid - Zaragoza 92:79
Gran Canaria - Fuenlabrada 96:75
Joventut - Murcia 85:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.