Real slavio u Atini, Bešiktaš poražen na gostovanju u Sieni

Peto kolo Top 16 faze

Real slavio u Atini, Bešiktaš poražen na gostovanju u Sieni

Ekipa Real Madrida gostovala je večeras u Atini kod Panathinaikosa te je slavila sa 54:58.

Domaća ekipa je silovito krenula te je nakon prvog poluvremena vodila sa 37:27.

 

Ipak, gosti iz Madrida su u drugom poluvremenu polako topili tu prednost, a finalni udarac su zadali u posljednjoj četvrtini kada su domaćinu dopustili da ubacim samo pet poena.

 

Naefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Felipe Reyes sa 13 poena, dok je kod poražene momčadi Michael Bramos ubacio 11 poena.

 

 

U posljednjem večerašnjem susretu, Bešiktaš je na gostovanju u Sieni pretrpio poraz rezultatom 63:57. 

 

Činilo se nakon prvog poluvremena da će domaća ekipa lako stići do pobjede nad gostima (37:26), ali je Bešiktaš treću četvrtinu dobio sa 19:6 te je u posljednjih 10 minuta igre ušao sa prednošću od dva poena (43:45). 

 

Ipak, domaći u četvrtoj četvrtini ubacuju u brzinu više te dolaze do rutinske pobjede.

 

Kod Montepaschija najefikasniji su bili Viktor Sanikidze sa 14 i Bobby Brown sa 13 poena. Cutris Jerrells je bio najefikasniji kod Bešiktaša. Gasper Vidmar je ubacio 14 poena za goste, a solidnu partiju odigrao je i Damir Markota sa 12 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.