Realu derbi protiv Fenera, CSKA nezaustavljiv

Euroliga

Realu derbi protiv Fenera, CSKA nezaustavljiv

Edmir Škorić

U derbiju večeri osmog kola Eurolige Real Madrid je savladao Fenerbahče sa 80:73. 

Real je prekinuo seriju od tri poraza protiv lidera grupe A. Fenerbahče je bolje otvorio utakmicu i činilo se da će upisati sedmu pobjedu, ali u nastavku je Real uspio da posloži redove i da ostvari pobjedu.

Fener je poslije 10 minuta igre vodio 28:18, a na poluvremenu je bilo plus devet u korist gostiju, koju su imai 45:36 vodstvo.

Real je imao dobru seriju u trećoj dionici, pa je do kraja četvrte dionice vodio 56:55. U zadnjih pet i pol minuta rezulta na semaforu je bilo 66:66. Real je ubacio u brzinu više i stigao do sigurne pobjede.

Llull je ubacio 17 poena u sastavu Reala, Ayon 15, a Reyes 13 poena. Vesely je na drugoj strani ubacio 20 poena. 

Laboral Kutxa je deklasirala Limoges sa 92:56 u meču osmog kola grupe B. Laboral je upisao petu pobjedu, dok je Limoges na omjeru 2-6. Darius Adams je ubacio 23 poena u sastavu Laborala, dok je kod gostiju najbolji bio Leo Westermann sa 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je do sedme pobjede stigao na gostovanju kod Brose Basketsa. Moskovljani su slavili sa 100:88. Nando De Colo je briljirao u timu CSKA sa 27 poena. Higgins je dodao 23, a Hines 17 poena. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.