Realu španski derbi protiv Unicaje

Pao nanio drugi poraz CSKA-u

Realu španski derbi protiv Unicaje

S večerašnje četiri utakmice kompletirano je drugo kolo košarkaške Eurolige. Večeras su odigrana dva velika derbija, Real je bio bolji od Unicaje, a Panathinaikos od CSKA Moskve.

Real Madrid je u španskom derbiju bio bolji od Unicaja Malage sa 68:56. Momčad iz Malage se dobro držala u prvom dijelu meča, ali je u nastavku ipak poklekla. Felipe Reyes je sa 17 poena i 8 skokova bio prvo ime Reala, Sergio Rodriguez je dodao 14 poena, a Ante Tomić 8 poena i 14 skokova. U redovima Unicaje bolji od ostalih bio je Berni Rodriguez sa 16 poena.

CSKA Moskva je doživio i drugi poraz ove sezone. Na poluvremenu derbija sa Panathinaikosom bilo je 31:31, a onda u nastavku Pao na krilima raspoloženog Drew Nicholasa dolazi do velike pobjede rezultatom 74:60. Pored Nicholasa, koji je ubacio 18 poena, najbolji u redovima grčkog prvaka bio je Romain Sato sa 17 poena, dok je kod gostiju iz Moskve jedini raspoložen bio Jamont Gordon koji je ubacio 20 poena.

Olimpija je neočekivano odlično počela novu sezonu Eurolige. Izabranici Jure Zdovca su nakon pobjede nad Efesom večeras slavili u Milanu kod Armanija sa 76:72, a Maccabi je očekivano bez puno muke u Nokia Areni savladao Žalgiris rezultatom 86:70.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.