Millera pitali šta bi uradio da ga je Jordan zvao u Chicago Bullse: "Rekao bih mu da od*ebe"

Nevjerovatna netrpeljivost između njih

Millera pitali šta bi uradio da ga je Jordan zvao u Chicago Bullse: "Rekao bih mu da od*ebe"

E. Čaušević

Legendarni američki košarkaš Reggie Miller ni danas ne krije da nema baš lijepo mišljenje o Michaelu Jordanu.

Jordan je za mnoge najbolji košarkaš svih vremena, a s Chicago Bullsima je devedesetih dominirao u NBA ligi. Bullsi su tada imali veliko rivalstvo s nekoliko klubova među kojima su bili i Indiana Pacersi.

Upravo je Miller igrao u dresu Pacersa i imao je žestoke duele s Jordanom svojevremeno. Miller ne krije da nema baš najbolje mišljenje o Jordanu, a iako je prošlo više od 20 godina kako su igrali jedan protiv drugog to se još uvijek nije promijenilo.

U izjavi za ESPN ovaj košarkaš je još jednom objasnio da se njegovo mišljenje o Jordanu uopšte nije promijenilo. Poručio je da nikada nije ni pomišljao da napušta Pacerse i tu je proveo cijelu karijeru.

Novinar ga je pitao šta bi uradio da ga je tada Jordan pozvao da dođe igrati s njim u Bullsima, a Miller je sve iznenadio svojim odgovorom.

"Znate li šta bih uradio u tom slučaju? Rekao bih Jordanu da od*ebe. Nikada nisam bio ni blizu da odem iz Indiane. Tražili su me neki klubovi, a posebno uporni bili su Knicksi. Ipak, od toga nije moglo biti ništa jer sam imao historiju protiv njih i nije dolazilo u obzir da odem tamo", kaže Miller i dodaje.

Oglasi

"Da sam negdje otišao to bi vjerovatno bili Lakersi jer sam rođen tamo. No, ostao sam u Indiani i drago mi je zbog toga. Danas najveće zvijezde mogu birati između šest ili sedam klubova i to mi se nikako ne sviđa", rekao je Miller.

Miller je za Indianu debitovao davne 1985. godine i u ovom klubu igrao je čak 22 sezone, te se penzionisao 2007 .godine. I tada su ga zvali Boston Celticsi da se pridruži Garnetu, Allenu i Pierceu, ali je on to odbio.

Kakvu netrpeljivost ima prema Jordanu pokazao je i prošle godine kada je emitiran dokumentarac "Posljednji ples" koji je izazvao dosta reakcija, a svoje mišljenje o tome rekao je i Miller

On je svoj stav izrekao u razgovoru s TV voditeljem Danom Patrickom koji je Millera pitao što bi učinio da ponovno sretne Jordana. Nakon pauze od oko 15 sekundi Miller je rekao:

"Možda bih ga udario".

Voditelj je ostao bez teksta, a Miller je onda zaključio:

"Postoji puno neriješenih računa među nama".

Top Komentari

Ars412
E zato je NBA bila 10 puta bolja vec sad
6 0
makelele
1987. - 2005. To je 18 godina, a ne 22. Godine u istom klubu, svako ko imamo prati nba, zna da je Dirkules rekorder sto se tice igranja za jedan klub, naime Dirk je igrao 21.sezonu za Maverickse.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije