Repeša ga je želio vidjeti u Malagi, Šarić ide u Efes

Konačno završena priča oko novog kluba Daria Šarića

Repeša ga je želio vidjeti u Malagi, Šarić ide u Efes

Saga oko najboljeg juniora Evrope trajala je mjesecima, a čini se da bi uskoro mogla biti riješena. Turkbasket objavio je da će Šarić potpisati ugovor sa Efesom. 

Unicaja je bila jedan od timova koji bi u svojim redovima želio vidjeti mladog Šibenčanina. Međutim i pored svih napora Jasmina Repeše, Šarić je otišao u Anadolu Efes. Mi vam donosimo dio intervjua sa Repešom koji se odnosi na Šarića:

 

"Ukoliko potpišemo ugovor sa Dariom, to bi značilo da će jedan od sadašnjih igrača dobiti raskid ugovora. Ono što ja znam jeste da bi Šarić volio doći u Malagu, jer sam ja trener. Ali neće biti lako postići dogovor jer je on na meti najvećih klubova u Evropi."

 

Rekao je Repeša da ne zna da li će Unicaja moći izdržati bitku sa mnogo bogatijim klubovima, ali i da je odluka samo na mladom košarkašu: 

 

"Svi znamo kolika je odšteta za Šarića. Ja ne znam da li će Unicaja moći izdržati borbu sa velikim klubovima. Razgovarao sam sa Dariom, ne sa njegovim ocem. On je sretan jer zna da će za par dana njegova situacija biti riješena. Rekao mi je da bi volio igrati u Malagi. Sada je odluka na njemu."

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Šarić je na kraju odlučio da dođe u Istanbul, a dužina i detalji ugovora još uvijek su nepoznati. Šarić će narednu sezonu provesti u Splitu, gdje će završiti i srednju školu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.