Reprezentacija BiH odradila posljednji trening pred odlazak u Bugarsku
Reprezentacija BiH u košarci sačinjena je od pretežno mladih košarkaša, koji imaju mnoštvo motiva i želje da se dokaže novom selektoru

Tomić, Kamenjaš i Miličević ostaju u Zenici

Reprezentacija BiH odradila posljednji trening pred odlazak u Bugarsku

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni odradila posljednji trening pred sutrašnji odlazak u Bugarsku. Svi igrači večeras su trenirali a među njima i Obrad Tomić, te Kenan Kamenjaš koji su na okupljanje došli s povredama.

Kako je kazao selektor Vedran Bosnić za SportSport.ba, Tomić, Kamenjaš i Miličević neće putovati za Bugarsku, oni će trenirati po posebnom programu, a ekipi će se ponovo priključiti kada se ekipa vrati iz Bugarskom te bi trebali da budu spremni i u konkurenciji za meč s Finskom, narednog ponedjeljka u zeničkoj Areni.

Na treningu reprezentacije, selektor je imao i posjetu, direktor i trener KK "Vukovi" iz Zenice, Harun Čolić poklonio je selektoru Vedranu Bosniću majicu njegovog kluba, te je razmijenio par riječi s njime, a nada se u narednom periodu da će selektor obići ovaj klub iz Zenice, koji okuplja veliki broj zaljubljenika košarke.

Od ove reprezentacije BiH svakako da se ne mogu očekivati spektakularni rezultati u narednim utakmicama, najbitnija je selekcija, te pružanje što više šansi mladim i talentovanim košarkašima, dugo se inače nije desilo da ovako mladu reprezentaciju imamo u jednom sportu, tako da je vrijeme najveći saveznik ovih momaka, ali i stručnog štaba, koji je od prvog dana zasukao rukave, te krenuo u "rudarski" posao, kako bi se vratio dignitet i ugled reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti