Reyes MVP regularne sezone ACB lige

Reyes MVP regularne sezone ACB lige

Adnan Beganović

Felipe Reyes, 29-godišnji krilni centar madridskog Reala, proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dijela španjolske košarkaške ACB lige.

Iako je Real završio regularni dio sezone na 4. mjestu, Reyes je cijelu sezonu bio na visokom nivou i sasvim zasluženo je izabran za MVP-a. Prosječno je ubacivao 16.3 poena po utakmici, te imao 9.4 skoka u prosjeku. Na listi najbolji skakača lige nalazi se na 2. mjestu, dok je na listi strijelaca sedmi.

U anketi u kojoj su najboljeg igrača birali igrači, treneri i navijači, Reyes je od mogućih 100 glasova dobio čak 90.

Iza krilnog ventra Reala plasirao se dvojac TAU Ceramice (Rakočević i Splitter), te dvojac Barcelone (Vasquez i Navarro).

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najkorisniji igrač ACB lige (MVP):

1. Felipe Reyes (Real Madrid) 90 bodova
2. Igor Rakočević (TAU Ceramica) 75
3. Tiago Splitter (TAU Ceramica) 40
4. Fran Vazquez (Barcelona) 40
5. Juan Carlos Navarro (Barcelona) 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.