Nurkićev agent dobio tužbu od NBA igrača: Zbog nemara ostao bez 58 miliona dolara
Foto - Clutch

Nerlens Noel podigao tužbu protiv Richa Paula

Nurkićev agent dobio tužbu od NBA igrača: Zbog nemara ostao bez 58 miliona dolara

M. Šljivak

Košarkaš New York Knicksa Nerlens Noel tužio je poznatog agenta Richa Paula za profesionalni nemar zbog kojeg je u tri godine izgubio 58 miliona dolara.

Rich Paul je najpoznatiji agent na svijetu. Brine se o karijerama velikih košarkaških imena (LeBron James, Anthony Davis, John Wall, Ben Simmons), a od prošle godine je pod njegovim vodstvom i Jusuf Nurkić.

Međutim, Paul očigledno ne mari previše za igrače 'niže klase', pa je Nerlens Noel zbog njega izgubio čak 58 miliona dolara.

On je centra Knicksa savjetovao da odbije višegodišnji ugovor kojeg mu je nudio Dallas 2017. godine. Na stolu je bila ponuda od 70 miliona za četiri godine.

Paul je Noela uvjerio da odbije ovaj ugovor i da će mu on pomoći da dobije ugovor od preko 100 miliona dolara. On je to učinio i uzeo je ponudu od 4.1 milion dolara kako bi u ljeto 2018. godine mogao dobiti 'obećanih' 100 miliona.

Oglasi

Noel je međutim odigrao lošu sezonu. Igrao je dosta slabo, a Paul je izgubio interes za njega. Umjesto ogromnog ugovora dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Oklahomom od 3.75 miliona dolara.

Ni nakon toga mu Paul nije donio nijednu privlačnu ponudu. Ostao je igrati za minimalan novac u Oklahomi, a zatim je saznao da je imao ponudu Philadelphije na koju Paul nije odgovarao.

Košarkaš Knicksa je nakon rastanka sa Paulom odlučio da ga tuži. Želi da mu Paul plati za nemar jer je umjesto 70 miliona dolara u prethodne četiri godine dobio samo 12 miliona.

Noel je nakon rastanka sa kontroverznim agentom dobio ugovor od Knicksa vrijedan 32 miliona dolara za tri sezone.

Rich Paul je 2012. godine osnovao agenciju Kluch Sports i doživio je enorman uspjeh u proteklih deset godina. Klijenti su mu velike zvijezde i očigledno da Paul samo o njima brine.

Top Komentari

lingafo
Sramno koliko si nepismen. Dobio tuzbu - je izraz koji se koristi u kontekstu uspjeha u parnici, a ti ga koristis u smislu urucenja tuzbe. Boze Boze...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi