Zanimljiva reakcija Nurkića na izjavu trenera Portlanda o šutiranju trojki

Zanimljiva reakcija Nurkića na izjavu trenera Portlanda o šutiranju trojki

E. Škorić

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić imao je zanimljivu reakciju nakon izjave trenera Portlanda Chaunceyja Billupsa.

Billups je rekao da nije trener koji voli da njegove ekipe šutiraju veliki broj trojki tokom utakmice i da se igra njegove ekipe bazira na drugačiji način.

"Nisam od onih trenera koji želi da se šutiraju samo tojke i da se ispuca 50 trica. Ne vjerujem u to", rekao je Billups.

Nurkić je na svom Twitter profilu, gdje je izuzetno aktivan, podijelio izjavu objavljenu na jednoj stranici o NBA ligi, pa ju je ispratio zanimljivom gif animacijom.

Gledajući protekle sezone, Portland je ekipa koja često gađa trojke, što i ne čudi s obzirom da ima sjajne šutere poput Damiana Lillarda i CJ McColluma.

Znao je i naš Nurkić pokušati za tri, pa i pogoditi, ali ipak on je najkorisniji svom timu u reketu.

Ovog ljeta naporno je trenirao, a naravno radio je i na vanjskom šutu, tako da bismo ga mogli naredne sezone vidjeti malo više šuterski raspoloženog.

Top Komentari

King_Kenny
...pa ovo je postavio ne iz razloga sto ce on vise sutirati trojke,nego sto ce se vise napada zavrsavati preko njega iz reketa...on se nakon ispadanja u playoffu upravo zalio na to,da se premalo koristi njegova visina u reketu...a ako cemo realno,on je prilicno los sto se tice igre u reketu,prosle sezone je cista polaganja promasivao,pravio je kamaru prekrsaja u napadu u igri 1 na 1 protiv nizih igraca,nema osjecaja za floater i uopste ga ne koristi,a mogao bi mu biti jedno od jacih oruzja...uglavnom,morat ce dosta da radi ako misli biti koristan ekipi sto se napada tice...u odbrani je odlican,uz Covingtona najbolji u ekipi.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti