Rick Pitino novi izbornik Grčke!

Potvrđene jučerašnje najave

Rick Pitino novi izbornik Grčke!

Kako je jučer i najavljeno legendarni američki trener Rick Pitino novi je izbornik košarkaške reprezentacije Grčke.

Pitino će tako povesti Grke u olimpijske kvalifikacije gdje će nakon razočaravajućeg 11. mjesta na Mundobasketu pokušati izboriti olimpijski turnir na jednom od 3 izlučna turnira čiji će se domaćini saznati vrlo skoro. 

Thanasis Skourtopoulos ostat će pri nekoj od funkcija u omladinskim reprezentcijama Grčke. Rick Pitino prošle se sezone vodeći Panathinaikos upoznao s grčkom košarkom, a vrlo brzo je uspostavljen kontakt s tamošnjim savezom koji je rezultirao izborom legendarnog trenera sveučilišta Louisville i Kentucky za novog izbornike te zemlje. 

Top Komentari

tuzlaak
Šta je izbornik?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi