Rick Pitino: Želim da Spanoulis bude vođa ove reprezentacije

Novi grčki izbornik želi "Kill Billa" natrag u nacionalni dres

Rick Pitino: Želim da Spanoulis bude vođa ove reprezentacije

Legendarni američki sveučilišni trener Rick Pitino nedavno je napustio klupu Panathinaikosa ali istovremeno postao i izbornik grčke reprezentacije. 

Pitino, pred kojim stoje kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, izjavio je kako u reprezentaciji želi Vassilisa Spanoulisa.

Sjajni košarkaš Olympiakosa za reprezentaciju nije igrao od 2015. godine, a nedavno, prije pauze izazvanom pandemijom koronavirusa, doživio je tešku ozljedu tetive koja ga je primorala da završi sezonu, dok su glasine govorile kako je to ujedno i kraj karijere za popularnog "Kill Billa".

"On mi je jako važan, želim da vodi reprezentaciju. Dat ću mu ponudu koju neće moći nikako odbiti" - kazao je Rick Pitino. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi