Rikalo: Zrinjski respektujemo, ali želimo pobjedu

Košarkaš Slobode za SportSport.ba

Rikalo: Zrinjski respektujemo, ali želimo pobjedu

E. Dindić

U okviru 11. kola Premijer lige  Bosne i Hercegovine za košarkaše u Mostaru se danas igra derbi kola. 

Domaći Zrinjski na svom terenu dočekuje OKK Slobodu iz Tuzle, a i jedna i druga ekipa imaju svoju računicu za nastavak prvenstva,a pobjeda mnogo znači i jednim i drugima. Još uvijek svježa  su sjećanja na prvu utakmicu u Tuzli, kada je  Sloboda zahvaljujući dobroj odbrani u posljednjem periodu, te odličnoj roli Browna u neizvjesnoj završnici slavila sa 68:63.

Za portal SportSport.ba očekivanja od današnje utakmice u Mostaru iznio je košarkaš Slobode Marko Rikalo koji ove sezone diriguje napadom Tuzlaka. 

"Teška utakmica mnogo će da bude, oni su jako dobar i kvalitetan tim. Imaju dosta košarkaša koji godinama igraju ovu ligu, a imaju i sjajnog Vedrana Princa koji je njihov glavni pokretač ekipe. Što se tiče nas imali smo zaista puno problema sa gripom, par košarkaša nije treniralo punim intezitetom. Mislim da možemo ostvariti pobjedu u Mostaru, ako budemo skoncetrisani svih 40.minuta ispunimo ono što trener Gašić postavi pred nas. U svakom slučaju očekuje nas velika borba i kvalitetna utakmica koja će se odlučivati na jednu loptu " završio je Rikalo

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo utakmica između Zrinjskog i Slobode na rasporedu je danas sa početkom u 18:00 h. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi