Rizvić: Želja za doigravanjem postoji

Bosna pred gostovanje Čapljini

Rizvić: Želja za doigravanjem postoji

Košarkaši Bosne u okviru zadnjeg kola ovosezonskog izdanja Lige 13 gostuju u Čapljini. Utakmica je to u kojoj i jedni i drugi nemaju šta da izgube pošto je plasman u drugi dio prvenstva već davno osiguran.  

Dakle, igrat će se za potez više, za drugo mjesto Lige 13, za dobro raspoloženje pred nastupajućih 10 kola u Ligi 6 iz koje će 4 prvoplasirana u doigravanje.

 

Igrat će Bosna naravno i za revanš Čapljini, jer sjetimo se poraza u Sarajevu (81:82), sjetimo se poraza u Skenderiji u prošlogodišnjem izdanju Lige 6 od istog tima (69:79) kada je Fekete odigrao simultanku. Da, Čapljina zaista nema milosti prema Studentima zadnjih sezona.

 

Uglavnom, Feketea više nema, ali tu su Kuridža, Brkić i ostali. Igrači Bosne nemaju praktično ništa za izgubiti, a kući se mogu vratiti uzdignuta čela. 

 

“Čapljina je kvalitetan sastav, koji pruža zaista odlične predstave. Mi ćemo igrati za pobjedu u trenutku kada smo ispunili sve ciljeve za ovu sezonu. Možemo igrati rasterećeno i ići iz utakmice u utakmicu. Naravno, neka se ne zavarava niko ako misli da nemamo želju za plasmanom u doigravanje“, kaže Bosnin all - round igrač Ramo Rizvić.

 

Rizvić je u zadnje dvije utakmice u svojim predstavama sublimirao sve ono što je primjetno kao neki novi plus u igri Studenata. Krasi ga odličan šut, ali i velika požrtvovanost u nastupu. Tako je ovaj igrač u zadnjoj utakmici protiv Igokee, za dva poena šutirao 4/6, za tri 2/3. U zadnje dvije utakmice Bosne postigao je 34 poena.

 

“Sada manje radimo na kondiciji, imamo dosta šuterskih treninga i to se odmah osjeti u igri. Laganiji smo, laganija je i ruka, kondicija je tu, a imamo svježine. Kažem vam opet, u odličnoj smo poziciji da idemo iz meča u meč i da u svakom pružimo što više. Vidjeli ste i protiv Igokee da je bilo dobrih stvari. Ali, duplo su jači, imaju neuporedivo dužu klupu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Pa evo sad, i ovo je dobar primjer. Juniori iz prvog tima su na turniru u Srbiji (Memorijal Luka Stančić). Dino Hodžić zbog temperature i Adin Hot zbog problema sa zglobom su upitni za put u Mostar. Ali Demić ima virozu. Opet će nas 9-10 igrača probati u Čapljini napraviti što bolji rezultat.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.