"Air Gega" održao lekciju u Turskoj: Maestralni Gegić vodio Paris do prvog trijumfa u Eurocupu

Bh. reprezentativac briljirao u prvom kolu

"Air Gega" održao lekciju u Turskoj: Maestralni Gegić vodio Paris do prvog trijumfa u Eurocupu

H. Zilić

Počela je sezona u košarkaškom Eurocupu.

Prvo kolo ponudilo je zanimljiv duel u Ankari u okviru grupe B gdje je Turk Telekom dočekao Paris Basketball, a na kraju su trijumf slavili gosti iz Francuske.

Konačan rezultat je bio 75:90 za Parižane.

Turska ekipa odlično otvara susret, poveli su sa 12:0, iskoristili su početni grč gostiju iz Francuske koji su tek u šestoj minuti utakmice postigli prve poene. Prvi period je Turk Telekom dobio rezultatom 21:10.

U drugoj četvrtini bude se gosti napadački su bili raspoloženi i četvrtinu su dobili sa 21:28 za povratak u susret

Drugo poluvrijeme donosi sjajnu igru Parižana, a predvodio ih je naš Amar Gegić. Bh. rerpezentativac je prvo poluvrijeme okončao sa tri poena, ali u drugom poluvremenu se razigrao, a razigrao je i cijeli tim, tako da su Parižani četiri minute prije kraja utakmice stigli do rezultata 67:78 i tada je sve bilo jasno u ovom susretu koji je okončan sa pomenutih 75:90.

Kod Parisa fenomenalan meč je odigrao Amar Gegić koji je ubacio 17 poena, dodao četiri skoka, jednu asistenciju i tri ukradene lopte, a postigao je nekoliko ključnih poena, izdvaja se pet vezanih poena početkom posljednjeg perioda kad gosti odlaze na +8.

U redovima Parisa treba spomenuti i Allmana koji je ubacio 20 poena.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U turskoj ekipi raspoložen je bio Bouteille sa 16 poena i pet skokova, pratio ga je Grant sa 16 poena i pet asistencija.

U narednom kolu Paris će dočekati Hapoel Tel Aviv, dok će Turk Telekom u goste ekipi Hamburga.

Top Komentari

user1647189634
E cuj Air Gega... Fakat nekad pretjerate sa superlativima...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije