Bh. reprezentativac obilježio sedmicu u Ligi prvaka

Sjajna partija Robersona

Bh. reprezentativac obilježio sedmicu u Ligi prvaka

H. Zilić

Bh. reprezentativac John Roberson iza sebe ima sjajnu sedmicu u košarkaškoj FIBA Ligi prvaka.

U utakmici petog kola grupe F, njegov Strasbourg je kao gost savladao estonski Kalev sa 86:93, a upravo je Roberson bio prvo ime susreta.

Naš reprezentativac je meč okončao sa 28 poena i devet asistencija, a na kraju petog kola to mu je bilo dovoljno i da ponese epitet za najboljeg igrača kola.

Roberson je pred početak ove sezone došao u francuski Strasbourg iz španskog Estudiantesa, a to mu je treći povratak u Francusku obizrom da je ranije nosio dres Choleta i Asvela.

Tirjumfom protiv Kaleva, kolo prije kraja, Strasbourg je osigurao plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a posljednje kolo će nam dati odgovor sa kojeg mjesta ide dalje.

Top Komentari

amex
Bravo zmaju ! :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi