Roberson neće igrati protiv Latvije i Grčke!

Amerikanac dobio bh. državljanstvo

Roberson neće igrati protiv Latvije i Grčke! · Zvanično

A. Čaušević

Bez obzira što je dobio bh. državljanstvo i tako stekao pravo nastupa za košarkašku reprezentaciju BiH John Daniel Roberson neće nastupati u prvom kvalifikacijskom prozoru.

KSBiH je putem zvaničnog saopštenja kojeg je potpisao generalni sekretak Amer Čolan potvrdio informaciju o izdavanju državljanstva, ali i to da Roberson neće igrati protiv Latvije i Grčke.

"Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na 4. sjednici održanoj 06.02.2020.godine odobrilo izdavanje Rješenja o državljanstvu za igrača John Daniel Robersona, te su se stekli uvjeti da imenovani igrač dobije status naturaliziranog igrača i pravo nastupa za seniorsku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Imenovani igrač neće biti u mogućnosti da ostvari pravo nastupa u prvom kvalifikacijskom periodu koji je na programu od 17.02.-25.02.2020.godine, obzirom na administrativne procedure koje se moraju realizirati i rok koji je FIBA Europe odredila za registraciju, a to je 10.02.2020.godine.

Također , koristimo priliku da vas informiramo da će John Daniel Roberson biti u mogućnosti da nastupa za seniorsku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u drugom kvalifikacijskom periodu 25.11. – 01.12.2020. godine", naveli su iz KSBiH.

Bosna i Hercegovina će 21. februara gostovati Latviji, a tri dana kasnije će u tuzlanskom Mejdanu dočekati Grčku. Vedran Bosnić je okupljanje zakazao za 16. februar u Sarajevu.

Roborson bi za košarkaške Zmajeve trebao dobitovati krajem novembra u domaćem susretu protiv Bugarske. Taj meč je planiran za 26. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi