Samir Šehić ne može nastupati za BiH

FIBA odlučila

Samir Šehić ne može nastupati za BiH

M. Šljivak

Košarkaš švicarskih Lionsa iz Ženeve Samir Šehić ne može nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.


Ovaj 23-godišnji krilni centar nije dobio dozvolu Svjetske košarkaške federacije (FIBA) za nastup u dresu Zmajeva, te on neće moći da pomogne bh. selekciji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Šehić se našao na spisku selektora Vedrana Bosnića. Ipak, zbog administrativnih problema Šehić nije dobio dozvolu za nastup i on neće moći da nosi dres BiH.

Tako je zahvaljujići FIBA-i BiH za sada ostala bez još jednog košarkaša koji u svojoj prvoj sezoni igra veoma dobro za Lionse, ali se svakako nadamo da će u budućnosti riješiti sve probleme s administacijom kako bi mogao ponovo obući dres Zmajeva.

Odigrao je Šehić 15 utakmica za ovaj tim i prosječno bilježi 9.5 poena po meču, a bio je član selekcije BiH na turniru u Kini.

Top Komentari

Sukedzo
Razlog, obrazlozenje?
12 0
Dtox
Zato za Tursku moze bez problema!! Nema vece mafije od ove Fibe cak ce nadmasiti i svjetsku rukometnu federaciju *qatar
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi