Robinho se pojavio na turskom All Staru i ukrao show

U takmičenju zakucavanja

Robinho se pojavio na turskom All Staru i ukrao show

S. Grebović

Ove subote i nedelje je u turskoj košarkaškoj ligi pauza od redovnog kola, jer je na rasporedu All Star vikend, po uzoru na onaj američki.

Gledaci će u dvorani Sinan Erdem u Istanbulu biti u prilici gledati nadmetanje u zakucavanjima, šutiranju trojki te duel Crvenih i Bijelih u koje će biti svrstani najbolji igrači dosadašnjeg dijela sezone. Crveni su slavili sa 144-126, a za MVP-a je proglašen Archie Goodwin sa 33 poena.

Svoje mjesto je u ekipi Bijelih našao i naš Elmedin Kikanović koji je bio bez promašaja iz igre, a zaustavio se na učinku od 13 postignutih poena.

Bivši igrač Real Madrida, Manchester Cityja, Milana i drugih evropskih velikana, Robson de Souza poznatiji kao Robinho, pojavio se upravo na ovoj manifestaciji i to u svojstvu asistenta.

Robinho je trenutno saigrač našeg Edina Višće u Basaksehiru u kojem nema značajniju ulogu, no on je i dalje zanimljiv i van fudbalskih terena.

Brazilac se pojavio prilikom takmičenja u zakucavanju kada je pomogao košarkašu Turk Telecoma Nicku Johnsonu kojem je nakon nekoliko žongliranja nabacio loptu, a ovaj sjajno zakucao.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Amerikanac je zbog ovog poteza dobio maksimalne ocjene od po 10 poena, a svakako da treba biti zahvalan Robinhu zbog ove izvedbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi