Rocketsi grade supertim: Jos dvije zvijezde stižu u Houston?
Foto: EPA

Američki mediji predviđaju trejd Georgea i Anthonyja

Rocketsi grade supertim: Jos dvije zvijezde stižu u Houston?

Jučer je među ljubiteljima NBA košarke odjeknula prava transfer bomba kada je Chris Paul iz Los Angeles Clippersa trejdovan u Houston Rocketse. A čini se da se Rocketsi ne misle zaustaviti na dovođenju sjajnog playmakera.

Naime, američki mediji sada špekulišu da su Rocketsi krenuli u "lov" na još dvije velike zvijezde NBA lige.

Tako je američki sportski analitičar Stehpen A. Smith istakao da su sada Rocketsi najozbiljniji kandidati za dovođenje Carmela Anthonyja, naravno ukoliko ovaj košarkaš odluči napustiti Knickse.

Sa druge strane, ESPN-ov Brian Windhurst je dodao i da čelnici Houstona već dvije sedmice rade na dovođenju Paula Georgea, te da ne misle odustati od ovog košarkaša Indiane dok on ne postane član ekipe iz Teksasa. Ipak, kada je u pitanju dovođenje Puala Georgea, Houston će imati jaku konkurenciju jer se špekuliše da i Los Angelesi spremaju ponudu za trejd najboljeg igrača Pacersa.

A što se tiče Carmela Anthonyja, njegova budućnost je još uvijek velika nepoznanica. Naime, predsjednik Knicksa Phil Jackson je, navodno, želio trejdovati Anthonyja, međutim Jackson je jučer napustio klub, pa se sada špekuliše da bi Knicksi ipak mogli odlučiti da zadrže svog najboljeg košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije