Sprema se još jedan veliki trejd?

George u Cavsima?

Sprema se još jedan veliki trejd?

Edmir Škorić

Cleveland Cavaliersi, finalisti NBA lige, namjeravaju da dovedu Paula Georgea.

George je upravo u mečevima protiv Cavsa u četvrtfinalu doigravanja na Istoku pokazao da je "mašina", igrač kakvog bi svaki trener poželio u ekipi i kojeg bi svaki GM pokušao dovesti.

Cleveland želi da dovede još jednu zvijezdu u svoj tim nakon poraza u finalu od Golden State Warriorsa i odluka je pala na Georgea, a Cavsi žele da uključe još jedan NBA tim u posao.

Prema pisanju ESPN-a, Cavsi žele trejdovati Kevina Lovea u Denver, koji bi Indiani potom ustupio prava na pojedine igrače, na kraju bi George prešao kod LeBrona Jamesa i Kyriea Irvinga.

Love i Nikola Jokić bi bili sjajan tandem u Denveru koji bi mogao da se nada play-offu, a George bi s Jamesom i Irvingom činio zaista strašan tim. Jedino ostaje pitanje koliko bi tu profitirala Indiana, koja očigledno trenutno i nema prevelike očekivanja od naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi