Rocketsi na času košarke, Harden bez slobodnih bacanja

NBA liga, doigravanje

Rocketsi na času košarke, Harden bez slobodnih bacanja

Edmir Škorić

Golden State Warriorsi i ove godine definitivno su glavni kandidat za titulu u NBA ligi.

Warriorsi su u regularnom dijelu dominirali, pa su tako doživjeli samo devet poraza u 82 utakmice.  Uigranu ekipu teško da iko može zaustaviit, a posebno teško to može Houston.

Večeras je Golden State bez većih problema, na svom parketu, nadigrao goste iz Houstona (104:76), te je poveo u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije s 1:0.

U prvoj četvrtini Stephen Curry je ubacio 16, Rocketsi 15 poena! Rezultat nakon prve dionice glasio je 33:15. 

Na poluvremenu je Golden State vodio s 27 poena razlike i više nije bilo upitno ko će povesti u seriji. U drugom poluvremenu, posebno u zadnjih 12 minuta, igrala se 'reda radi' košarka. Pobjednik je, nažalost, rano riješen. Kako ove utakmice, tako vjerovatno i kompletne ove serije, pa i konferencije...

Ono što je nevjerovatno - James Harden nije imao ni jedno slobodno bacanje. Ujedno je sa 17 poena bio najbolji igrač gostujućeg tima. Howard je ubacio 14 uz 11 skokova.

Na drugoj strani Stephen Curry je ubacio 24 poena (sve u prvom dijelu) uz sedam skokova, tri oduzete lopte i dvije asistencije, ali je na poluvremenu završio utakmicu zbog povrede gležnja. Klay Thompson je dodao 16 poena. 

Narednu utakmicu Warriorsi su opet domaćini, pa se serija seli u Houston. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi