Rocketsi poraženi u Miamiju, Sunsi iznenadili Raptorse

NBA liga

Rocketsi poraženi u Miamiju, Sunsi iznenadili Raptorse

Edmir Škorić

Košarkaši Miami Heata savladali su u sjajnoj utakmici Houston Rocketse sa 113:104.

Nakon dva poraza (Denver, Brooklyn) Miami se vratio pobjedama. Heat je bio bolji od Rocketsa. Očekivano, dobar meč sa dosta poena. Najveća prednost koju je neka ekipa imala bila je 11 poena u korist domaćih košarkaša.

Ray Allen je sa 25 poena vodio Miami do pobjede, dok je Dwyane Wade ubacio 24 poena, koliko je ubacio i LeBron James. Najbolji igrač na utakmici bio je James Harden, koji je ubacio 30 koševa.

Osim Hardena, u sastavu gostiju istakao se i Dwight Howard, koji je ubacio 21 poen uz pet asistencija. 

Nešto ranije su nedjelju Charlotte Bobcatsi su, u gostima, sa 101:92 savladali Milwaukee Buckse. Kemba Walker je ubacio 21, Al Jefferson 20 poena kod Bobcasta, dok je Brandon  Knight sa 21 poenom bio najbolji u domaćem sastavu.

Phoenix Sunsi su priredili iznenađenje u Torontu, pobijedivši Raptorse rezultatom 121:113. Green je kod Sunsa ubacio 28 poena, Lowry u domaćem timu također 28, ali uz 13 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.