Roko Ukić najbolji igrač lige

Preldžiću i Williamsu posebna priznanja

Roko Ukić najbolji igrač lige

Za najboljeg igrača tek završenog turskog košarkaškog prvenstva, koje je osvojio Fenerbahce, izabran je reprezentativac Hrvatske Roko Leni Ukić, koji je u Fener stigao u drugom dijelu sezone iz Milwaukeeja.

Najbolji domaći igrač TBL-a je Baris Ermis iz redova Banvita koji je igrao polufinale protiv Fenera, dok je najbolji odbrambeni igrač lige Joshua Heytvelt iz Oyak Renaulta. Tremer godine je Ertugrul Erdogan, koji je nakon bolesti Bogdana Tanjevića sjeo na klupu Fenera i osvojio naslov prvaka.

Prvu petorku lige čine Roko Ukić (Fenerbahce), Joshua Shipp (Bornova), Charles Smith (Efes Pilsen), Joshua Heytvelt (Oyak Reanult) i Radoslav Rancik (Galatasaray). U drugu petorku su izabrani Darius Washington (Galatasaray), Quincy Douby (Darusaffaka), Jovo Stanojević (Kepez), Albert Brown (Bornova) i Furkan Aldemir (Karsiyaka).

Specijalne nagrade za oldičn eigre tokom sezone dobili su Emir Preldžić, te Lance Williams, koji je sa Banvitom došao do polufinala. Pored njih nagrade su dobili još Wilkinson, Ermis, Peker, Greer, Jasaitis, Davidson, Famutimi, Baron i Engin Atsur, sjajni play Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.