Sjećate li se Rona Artesta? Danas živi pod drugim imenom
Foto - EPA

Ponovo je promijenio ime

Sjećate li se Rona Artesta? Danas živi pod drugim imenom

Midhat Šljivak

Nekadašnji košarkaš Ron Artest imao je veoma burnu karijeru.

Čuveni košarkaš je igrao u najjačoj ligi svijeta od 1999. do 2017. godine, jednu godinu je igrao i u Kini, a bio je poznat kao veoma prgav igrač.

Tako je bio jedan od učesnika čuvene tuče košarkaša u duelu Indiana Pacersa i Detroit Pistonsa kada je suspendovan na 86 utakmica, što je najduža kazna u historji NBA lige.

Međutim, on po čemu je tokom karijere bio poznat je mijenjanje imena. Tako je 2011. godine promijenio ime u Matta World Peace kojim je htio da inspiriše mlade širom svijeta da čuvaju mir.

Pokušao je potom da promijeni ime u The Pandas Friend. To mu međutim nije dozvoljeno, ali od maja ove godine odlučio se na novu promjenu.

World Peace je otišao u historiju. Vratio je svoje prezime Artest, dodao je i prezime supruge Maye Sandiford, pa tako danas živi pod imenom Metta Artest-Sandiford.

Bivši košarkaš ima kompaniju koja pomaže mladim sportistima da pravilno upravljaju stečenim novcem kako ne bi upali u probleme sa porezom.

Top Komentari

sport1
Svaka cast
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi