Ron Artest odlazi u Lakerse

Šampioni jo jači u narednoj sezoni

Ron Artest odlazi u Lakerse

Adnan Beganović

Jedan od najboljih odbrambenih igrača u NBA ligi, Ron Artest, od sljedeće sezone najvjerovatnije će nositi dres aktuelnih šampiona Los Angeles Lakersa.

„Definitivno idem u Los Angeles. Zaista me nije briga za novac, igrat ću tamo za sitniš. Lakersi su bili vrlo zainteresirani za mene i dobili su me“, rekao je Artest za CBS Sports.

Artest je u NBA ligi odigrao već deset sezona. Zbog čestih ispada tokom ovih deset sezona dobio je status problematičnog igrača, ali ujedno ga svi veliki poznavaoci najjače košarkaške lige na svijetu smatraju jednim od najboljih odbrambenih igrača. U posljednjoj sezoni nastupao je za Houston, a za 35 minuta provedenih na parketu prosječno je bilježio 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.