Rondo: Pomeli bi Celticse da se nisam povrijedio
Foto: EPA

U trenutku Rondove povrede Chicago je imao 2-0 u seriji

Rondo: Pomeli bi Celticse da se nisam povrijedio

U prvoj rundi NBA play-offa Chicago Bullsi su imali vodstvo od 2-0 u seriji protiv Bostona dok je Rajon Rondo bio zdrav, međutim sve se promijenilo nakon što je playmaker Chicaga morao propustit ostatak serije zbog povrede palca.

Nakon Rondove povrede, Boston je na krilima sjajnog Thomasa vezo četiri uzastopne pobjede i prošao u polufinale Istočne konferencije.

A da bi na mjestu Bostona bio Chicago da nije došlo do povrede Ronda, smatra i sam playmaker Bullsa.

Na pitanje da li bi, u slučaju da se nije povrijedio, Bullsi pomeli Celticse, Rondo je odgovorio: "Iskreno, da"

"Bilo je veoma frustrirajuće, posebno zbog činjenice da smo bili odlično uigrani. U ekipi je vladala dobra atmosfera, i mislim da smo se odlično prilagođavali na igru Bostona", dodao je Rondo, NBA šampion iz 2007. godine, upravo sa ekipom Bostona.

Prema podacima sa zvanične stranice NBA lige, Bullsi su na svakih 100 poteza postizali 14.5 poena više od Celticsa dok je Rondo bio u ekipi, dok je nakon njegove povrede Boston na 100 posjeda postizao 12.7 poena više od Chicaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti