Rose: Mislim da sam potpuno spreman

Povratak zvijezde Bullsa

Rose: Mislim da sam potpuno spreman

Midhat Šljivak

Prva zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose spreman je za novu NBA sezonu.

Nakon što je zbog teške povrede koljena propustio kompletnu prošlu sezonu, Rose će u novoj sezoni predvoditi Bullse, što je ovaj sjajni košarkaš i potvrdio.

"Mislim da sam 100% spreman. Radim gotovo sve, trčim, radim u teretani, učim kako da sigurnije trčim, kako da se sigurnije zaustavlja. Vratiću se na teren bez obzira na sve. Lijep je osjećaj ponovo raditi sve kao prije"; rekao je Rose.

Rose se povrijedio 2012. godine u prvoj rundi play-offa protiv Philadellphije, a nije želio da se vrati na parket prije nego je bio siguran da je 100% spreman za povratak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.