Rose o igri Knicksa: Bila je to neka vrsta ludila

Nije bio oduševljen

Rose o igri Knicksa: Bila je to neka vrsta ludila

Edmir Škorić

Derrick Rose, playmaker Cleveland Cavaliersa, govorio je o periodu provedenom u New Yorku.

Rose je imao teške povrede koljena dok je igrao za Chicago Bullse. Uspio se oporaviti, no mnogi će reći da ne može jednako kvalitetno igrati kao ranije i da je uništena jedna velika karijera.

Danas je playmaker Cavsa, u čije redove je stigao ovog ljeta iz New Yorka. S Knicksima nije imao zapažene rezultate i smatra da igra tog tima nije imala skoro nikakvog smisla.

"Kada bih bio na terenu, imao bih osjećaj da je to neka vrsta ludila. Nisam shvatao neke strategije i bilo je poprilično čudno. No, to mi je bila škola, iz toga sam učio", izjavio je Rose.

On je u regularnom dijelu prošle sezone nastupio na 64 meča, a u prosjeku je imao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi