Nova povreda nesretnog Rosea
Foto: nba.com

Ne izgleda nimalo dobro

Nova povreda nesretnog Rosea

Midhat Šljivak

Da nije bilo teških povreda o Derricku Roseu bismo danas govorili kao jednom od najboljih koji su se ikad pojavili u NBA ligi.

Sjajni košarkaš i nekadašnji MVP regularnog dijela sezone je u dresu Chicago Bullsa pretrpio dvije teške povrede na oba koljena i propustio je kompletne dvije sezone.

Uspio je međutim da se vrati, ali nije bio ni sjena onog košarkaša koji se pojavio u NBA ligi. Ovog ljeta je potpisao za Cleveland Cavalierse i odmah na početku sezone je doživio još jednu povredu.

Ovog puta mu je stradao zglob. Prilikom jednog polaganja, nezgodan udarac je dobio od Grega Monroea iz Milwaukee Bucksa, te je nezgodno doskočio na zglob.

Iako je uspio nastaviti meč, morao je ranije iz igre zbog bolova koje je osjećao, a na kraju se ispostavilo kako je riječ o povredi.

Potvrdio je to i trener Clevelanda Tyronn Lue.

"Derrickova povreda ne izgleda dobro. Siguran sam da ga nećemo gledati u narednom meču protiv Orlanda, a vidjećemo koliko je sve ozbiljno", istakao je Lue.

Rose je dobro ušao u novu sezonu i u dva meča je ubacivao 13 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi