Rudy Fernandez MVP prvih utakmica doigravanja

Španac najbolji nakon prvih utakmica

Rudy Fernandez MVP prvih utakmica doigravanja

Real Madrid je sinoć u svom Domu sportova razbio Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 79:53. 

Upravo je košarkaš Real Madrida Rudy Fernandez za nastup protiv Izraelaca nagrađen titulom najkorisnijeg igrača prvih utakmica doigravanja Eurolige. 

 

Fernandez je bio najbolji od 94 košarkaša koji su u prethodna dva dana koračali euroligaškim parketima. Fernandez je u pobjedi nad Maccabijem postigao 15 poena uz šut iz igre 4-5 za dva i 2-5 za tri poena. Svom učinku dodao je i šest skokova, dvije asistencije i jednu blokadu, što mu je donijelo index učinak 22. 

 

Odlične partije u prvom kolu pružili su i Nenad Krstić sa 16 poena, uz šut iz igr 7-9, te pet skokova. Printezis je u pobjedi Crvenih iz Pireja nad Efesom postigao 26 poena, što mu je donijelo rekord karijere u Euroligi, uz šut 4-7 za tri poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Sjajan je bio i Efesov dvojac Kerem Gonlum i Semih Erden, ali ekipi iz Istanbula to nije pomoglo. Gonlum je postigao 17 poena, dok je Erden dodao devet, bez promašaja iz igre, te sedam skokova za svoju ekipu. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti