Rudy Gobert je čisti dokaz da nikad nije kasno: "Osjećam se kao da sam izgubio nevinost"

Napokon

Rudy Gobert je čisti dokaz da nikad nije kasno: "Osjećam se kao da sam izgubio nevinost"

Edmir Škorić

Nakon što je zabio svoju prvu tricu u karijeri, Rudy Gobert (31) priznao je da se osjeća kao da je izgubio nevinost.

Srijeda navečer bila je posebna za zvijezdu francuske reprezentacije Rudyja Goberta. Svoju prvu tricu u karijeri 31-godišnji centar zabio je u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore.

Tokom svoje 10-godišnje NBA karijere, Gobert je 14 puta neuspješno gađao za tri. Tri puta je okušao sreću i na EuroBasketu prošle godine. Sve do srijede niti jedna njegova trica nije prošla kroz obruč.

"Osjećam se kao da sam večeras izgubio nevinost", reagirao je Gobert na njegovu tricu nakon utakmice. "To je nešto na čemu puno radim; svake godine moje samopouzdanje raste i na razini je na kojoj znam da ih mogu nositi u utakmicama."

"Moram se naviknuti na to. Suigrači mi vjeruju, moj trener također. Većina navijača ne vidi šta se događa izvan terena i mogli bi biti iznenađeni šta igrači rade na stvarima koje ne vide na terenu", dodao je centar Minnesota Timberwolvesa .

Oglasi

U pobjedi 80-69, Gobert je utakmicu završio sa 16 poena (5/6 2PT, 1/1 3PT, 3/3 FT), 9 skokova, 2 asistencije, 2 blokade.

"Utakmica je to nakon koje imamo puno toga za ispraviti. Jako mi se svidio intenzitet, način na koji smo jačali kako je utakmica odmicala. Ima puno dobrih stvari, nastavit ćemo napredovati", zaključio je Gobert.

Da podsjetimo, Francuska će na predstojećem Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi H, zajedno sa selekcijama Kanade, Letonije i Libana.

Gobert će biti na raspolaganju Francuskoj i svakako će biti jedan od ključnih igrača u redovima ove evropske selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti