Nerealan time-out u NBA: Prgavi Gobert udario saigrača, ubrzo mu je priređena sramota za sva vremena

Iznenađujuće scene

Nerealan time-out u NBA: Prgavi Gobert udario saigrača, ubrzo mu je priređena sramota za sva vremena

Admin Čaušević

Rudy Gobert učestvovao je u nevjerovatnom incidentu tokom utakmice NBA lige između Minessota Timberwolvesa i New Orleans Pelicansa. Sve se dešavalo za vrijeme time-outa u prvom poluvremenu.

Poslije perioda ne toliko dobre igre došlo je do određenih frustracija na lupi Wovlesa, a glavni protagonist nečuvenog incidenta bio je prgavi Gobert.

Nakon što je razmijenio nekoliko teških rijči sa Kyleom Andersonom atmosfera je dovedena u usijanja, a francuski centar je bio taj koji je izgubio živce.

Kao što se može vidjeti na snimku Gobert je bio taj koji udario Andersona poslije čega su ih saigrači razdvojili i daljnja tučnjava je spriječena.

Za Goberta je poniženje uslijedilo nekoliko minuta kasnije kada su u franšizi odlučili da ga izbace iz ekipe te su ga odmah poslali kući.

Nema sumnje da će se ovaj 30-godišnjak suočiti sa ozbiljnim sankcijama, samo je pitanje kako će u Minesotti odlučiti da ga kazne.

Oglasi

Ove sezone Gobert je bio na svom nivou, u prosjeku je bilježio 13.6 poena te 11.8 skokova i nalazio se u grupi najboljih igrača franšize.

Iskusni košarkaš koji je prethodno skoro puno desetljeće nastupao za Utah Jazz je u Timberwolvese stigao prošlog ljeta i pokazao se kao pravo pojačanje, međutim ovaj incident mu sigurno nije bio potreban.

Inače, još jedan bizaran incident u ekipi desio se tokom pauze, a glavni protagonist je bio Jaden McDaniels koji se sam povrijedio.

Prilikom ulaska u svlačionicu McDaniels je udario šakom u zid, u nastavku je snimljen kako drži led na ruci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti