Ruskinje pregazile Estoniju

Kvalifikacije za EP, 2. kolo

Ruskinje pregazile Estoniju

Midhat Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Rusije uvjerljivo je u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala kao gost selekciju Estonije rezultatom 66:96.

Nakon poraza od BiH na svom parketu, Ruskinje su jednostavno morale da pobjede. Bile su velike favoritkinje i na kraju su lagano ostvarile pobjedu.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da će Rusija slaviti. Imale su 15 poena prednosti nakon deset minuta igre (15:30), a ista razlika je bila i na poluvremenu (33:48).

U nastavku Rusija ponovo dominira. Bez većih problema su povećavale prednost i na kraju su slavile pobjedu od 30 poena razlike.

Maria Vadeeva je sa 17 poena i devet skokova predovidla Rusiju do trijumfa, Anna Leshkovtseva je dodala 14, dok je kod Estonije Kadri Ann Lass ubacila 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi