Russell Westbrook se skrasio, Lakersima je zabio nož u leđa, novi tim ima i Kevin Love

Otkupili ugovore

Russell Westbrook se skrasio, Lakersima je zabio nož u leđa, novi tim ima i Kevin Love

E. Škorić

Deveterostruki NBA All-Star Russell Westbrook planira potpisati s Los Angeles Clippersima nakon što je finalizirao otkup ugovora s Utah Jazz, prema ESPN-ovom Adrianu Wojnarowskom.

Jazz je dobio najkorisnijeg igrača NBA lige 2017. od Los Angeles Lakersa u trotimskom tradeu koji je također uključivao Minnesota Timberwolvese 8. februara u kojoj se D'Angelo Russell vratio u Lakerse, a Mike Conley otišao u Minneapolis.

Ipak, Westbrook nije igrao za Utah i odmah prelazi u Clipperse, gradskog rivala njegovog dojučerašnjeg tima.

Westbrook je ove sezone korišten gotovo isključivo s klupe. U 52 utakmice s Lakersima, 34-godišnjak je u prosjeku postizao 15,9 poena, 7,5 asistencija i 6,2 skoka tokom 28,7 minuta po utakmici.

Prije nego što se prošle sezone pridružio Lakersima, Westbrook je igrao za Oklahoma City Thunder, Houston Rocketse i Washington Wizardse.

Očekuje se da će Westbrook biti glavni bek s klupe i igrati s nekoliko svojih bivših saigrača u Clippersima, uključujući Paula Georgea, Erica Gordona i Roberta Covingtona.

Također, dodajmo da je Kevin Love sada već bivši igrač Cleveland Cavaliersa prešao u Miami Heat. Međutim, Love nije igrao od 24. januara i ima prosjek od 8,5 poena po utakmici u karijeri.

Love je bio preostali član šampionske generacije u Clevelandu, ali je posljednjih nekoliko godina bio u rezervnoj ulozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti