Kolektivna ekstaza: Mlada zvijezda dvorani pokazala svoje "oružje", djevojke kao da su vidjele vraga

Brutalno zakucavanje razlog za kolektivn

Kolektivna ekstaza: Mlada zvijezda dvorani pokazala svoje "oružje", djevojke kao da su vidjele vraga

A. Čaušević

Univerzitetska košarka je itekako popularna u SAD-u, a sinoć je na meču Virginia - Texas Southern viđen nevjerovatan potez koji je izazvao kolektivnu ekstazu među publikom. 

Virginia je bez većih problema pobijedila Texas Southern, a konačan rezultat glasio je 62:33, a meč je obilježilo brutalno zakucavanje Ryana Dunna.

Dunn je u prvom poluvremenu meča preletio svog protivnika, odrazio se sa linije slobodnog bacanja te desnom rukom poslao loptu kroz obruč.

Uslijedila je nerealna reakcija publike, posebno ženskog dijela pošto su djevojke aspolutno poludile za Dunnom u tom trenutku.

Neke su se u nevjerici hvatale za glavu, neke nisu skidale osmijeh s lica, dok je praktično svaka imala širom otvorena usta i djelovalo je kao da su vidjele čudo nad čudima.

Oglasi

Dunn je inače zabio 15 poena u trijumfu Virginie koja je sada na omjeru 4:0, ali po prvi put ove sezone nije uspjela postići preko 70 poena.

Njegovo zakucavanje je već sada kandidat za potez sezone iako je NCAA takmičarkska godina praktično tek počela.

Inače, popularnost univerzitetske košarke u SAD-u je ogroman, a ponekad neki događaji prelazi granicu sportskog i znaju se desiti nemile scene.

To je prije nekoliko godina bio slučaj sa utakmicom rivalskih univerziteta Kansas Statea i Kansasa kada je došlo do opšteg haosa i tuče.

Okidač za obraču bila je scena sekundu prije kraja kada je DaJuan Gordon je pokušao da položi na koš iako je sve bilo riješeno, jer su Kansas Jayhawksi vodili 81:59, ali ga je blokirao Silvio De Sousa.

Pored blokade Gordona je poslao u prvi red tribina, da bi mu potom prišao da ga provocira dok je ležao. Zatim je nastao pravi haos na parketu i tribinama. Osim pesnica korišteni su i razni drugi predmeti.

Top Komentari

stranputica
odrazio se sa linije slobodnog bacanja? :))))))))) . Bravo novinaru, mogao si barem pogledati video od 30 sekundi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi