Rytas bolji od Panate nakon produžetka, Barca od Partizana

Euroliga, 1. kolo

Rytas bolji od Panate nakon produžetka, Barca od Partizana

Tri susret 1. kola košarkaške Eurolige koja su počela u 20:45 odlučene su u veoma uzbudljivim završnicama. 

Nekadašnji tim našeg Mirze Teletovića, španska Laboral Kutxa, pred svojom publikom savladao je Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 84:80, iako je tri minute prije kraja gostujući tim imao vodstvo od dva poena, koji se očito nisu pokazali presudnim. 

Lietuvos Rytas koji je grupnu fazu izborio savladavši u finalu kvalifikacija Stipanovićev Oostende priredio je izenanđenje savladavši na svom terenu velikog Panathinaikosa, koji se očito nije uspio oporaviti od poraza u velikom grčkom derbiju od Olympiacos. 

Nakon što se regularnih 40 minuta završilo bez pobjednika (74:74), litvanski tim je nakon jednog produžetka slavio sa 84:83. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Seibutis sa 19 ubačenih poena, te Songaila sa 13 i Palacio sa 12 poena.

U redovima atinskog sastava najraspoloženiji za igru bio je Jonas Maciulis sa 13 ubačaja.

U posljednjem susretu od tri koja su poćeka u 20:45 ruski CSKA stigao je do teške pobjede na gostovanju kod Nanterrea, koju je obilježio mali broj koševa. Popularni Armejci slavili su rezultatom 62:59, a najefikasniji u ruskom timu bio je Sasha Kaun sa 16 postignutih poena, dok je Sony Weems pridodao 12.

Najbolji u redovima domaćina bio je Will Daniels sa 18 ubačaja, ali je za nešto više izostala podrška ostalih saigrača.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U posljednjem susretu večerašnjeg programa Eurolige, prvaka ABA lige beogradski Partizan poražen je na gostovanju ko Barcelone rezultatom 67:60. Beograđani su tokom cijelog susreta dobro parirali iskusnom sastavu katalonskog kluba, koji je na kraju ipak zasluženo stigao do pobjede protiv jedne nove ekipe beogradskih „crno-bijelih“.  

Euroliga, 1. kolo:
Lietuvos Rytas – Pnathinaikos 84:83(nakon produžetka)
Laboral Kutxa – Maccabi 84:80
Nanterre – CSKA 59:62
Barcelona – Partizan 67:60

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.