S. Demić: Bio je ovo važan meč za nas

Šuter Bosne nakon 30 poena Čapljini

S. Demić: Bio je ovo važan meč za nas

Dobru predstavu u prvoj pobjedi Bosne u Ligi 6, koja je u jučer u sklopu 3. kola savladala Čapljinu (92:90), Sindis Demić najavio je već u prvom periodu kada je postigao 11 poena.  

U tih 10 minuta S. Demić je za tri poena imao 3 od 3, a do kraja utakmice procenat trojke iznosio je respektabilnih 70 posto ili 7/10. Ovaj igrač je na kraju bio najefikasniji košarkaš na terenu sa 30 postignutih poena.

 

Nikako nisu zanemarive niti dvije vezane trojke za 6 važnih poena koje je Sindis postigao u trenutku kada su igrači Čapljine serijom 15:0 u 31.  minuti (65:67) nadoknadili minus te ozbiljno prijetili da tok utakmice nepovratno okrenu na svoju stranu.

 

“Nakon dvije lošije utakmice i dva poraza na otvorenju ovogodišnje Lige 6 ovo je bila važna večer za nas. Vidjeli ste da smo 17 poena prednosti izgubili u drugom poluvremenu. Ušli smo u neizvjesnu završnicu, ali na kraju smo ipak slavili u zaista bitnoj utakmici za nas“, rekao je za SportSport.ba Sindis Demić te o silnoj nervozi koja je na parketu vladala kako se meč bližio kraju dodaje.

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

“Žao mi je što je ovako dobar i neizvjestan susret završen u velikoj nervozi.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.