McCollum napustio Trail Blazerse, Sabonis prešao u najgoru ekipu NBA lige

Trejdovi

McCollum napustio Trail Blazerse, Sabonis prešao u najgoru ekipu NBA lige

E. Škorić

NBA pijaca traje još dva dana, a danas je već realizovano nekoliko trejdova.

Prije nekoliko sati kompletiran je trade CJ McColluma iz Portland Trail Blazersa u New Orleans Pelicanse, sada je potvrđen prelazak Domantasa Sabonisa iz Indiana Pelicansa u Sacramento Kingse.

Litvanski krilni centar odlučio je karijeru nastaviti u najgoroj momčadi NBA lige i franšizi koja prijeti da sruši negativan rekord po broju uzastopnih sezona bez play-offa. Posljednji put Kingsi su u doigravanju igrali još 2005. godine.

Sabonis je dvostruki učesnik All Stara, a 2016. godine izabran je od strane Oklahoma Cityja na draftu. Kingsi su u Indianu poslali Tyresea Haliburtona, Buddyja Hielda i Tristana Thompsona.

Pored Sabonisa, Pelicansi su se odrekli i usluga Jeremyja Lamb a i Justina Holidayja, koji će sezonu nastaviti u Sacramentu. Napustio ih je i Caris LeVert, koji je potpisao za Cleveland Cavalierse.

Sabonis je ove sezone na prosjeku od 18,9 poena, 12,1 skokova i 5 asistencija. Ovo je njegova peta sezona u Indiani, nakon što je jednu proveo u Oklahomi.

Top Komentari

b1l1
Cuj Indiana Pelicans??
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi