"Sačmarica mi je bila u rukama, ali sam zaspao uz muziku i samo zbog toga nisam izvršio samoubistvo"
Foto - EPA

Rodman imao psihičkih problema

"Sačmarica mi je bila u rukama, ali sam zaspao uz muziku i samo zbog toga nisam izvršio samoubistvo"

Midhat Šljivak

Dennis Rodman čovjek je koji iza sebe ima burnu prošlost.

Čuveni Crv je bio nestvaran na parketima NBA lige, a van njih je bio nezaustavljiv po žene.

Priznao je kako je tokom života bio s 2.000 žena. Često je završavao u krevetu s prostitukama, a često je bio u društvu poznatih pjevačica, glumica, modela...

Čitava historija NBA lige mogla se promijeniti jednog dana 1993. godine kada je Rodman pronađen kako spava u automobilu sa sačmaricom u rukama. Želio je da se ubije, ali je slušajuću muziku Pearl Jama zaspao.

"Napisao sam oproštajno pismo i otišao sam na parking Palacea. Imao sam sačmaricu u rukama, ali iz nekog razloga sam pustio muziku. Slušio sam Pearl Jam, pjesme 'Even Flow' i 'Black' i ostale stvari. Sačmarica mi je bila u rukama, ali sam zaspao", rekao je Rodman i nastavio je:

"Probudio sam se i sve je bilo puno policije. Potpuno sam zaboravio na oružje u rukama i nisam znao šta se dešava. Osjećao sam se izdanim, želio sam biti voljen i nisam očekivao da ekipe samo tako trejdaju igrače. TO me je dovelo do te tačke"; rekao je Rodman.

Rodman je te godine otišao iz Detroit Pistonsa u San Antonio Spurse, da bi zatim igrao za čuvenu tim Chicago Bullsa, LA Lakerse i Dallas Maverickse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi