Saga završena: svi košarkaši Barce pristali na smanjenje plaće

Nakon što je bilo protivljenja na odluku uprave

Saga završena: svi košarkaši Barce pristali na smanjenje plaće

Uprava košarkaškog kluba FC Barcelona objavila je kako je priča oko prihvaćanja smanjivanja plaće njihovim košarkašima gotova priča. 

Nakon što je ispočetka bilo protivljenja na klupsku odluku o rezanju plaće za čak 70%  zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa izgleda da je ta priča napokon završena.

Podsjetimo, košarkaši Barce navodno su bili jedini dio ovog ogromnog sportskog kolektiva koji nije jednoglasno prihvatio mjere koje je izrekao klub i koji je implementiralo još nekoliko košarkaških klubova u Španjolskoj. Predsjednik Barce Bertomeu izjavio je kako je uvjeren da će na kraju svi igrači pristati na to što sa kraju i obistinilo. 

U Barceloni su izrazili zadovoljstvo jer su igrači, treneri i uposlenici kluba pokazali svoju odanost klubu koja vlada od početka pandemije COVID-19 virusa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi