Bartomeu: Mislim da će na kraju svi igrači pristati na smanjenje plaće

Nepopularne mjere u Barci

Bartomeu: Mislim da će na kraju svi igrači pristati na smanjenje plaće

Katalonski gigant FC Barcelona ovih je dana odlučila da svim svojim igračima, u svim sportovima, plaće smanji za čak 70%.

Posljedica je naravno globalna pandemija koronavirusa a predsjednik kluba Josep Maria Bertomeu nedavno je izjavio da je još samo košarka od svih Barcinih kolektiva ostala ta koja nije jednoglasno prihvatila ovu nepopularnu, ali izgleda, neizbježnu mjeru. 

"Još se nekoliko njih premišlja da li da prihvate rezanje" - kazao je Bertomeu.

"Ipak, mislim da će na kraju svi pristati, jednostavno je neizbježno" - dodao je predsjednik Barce.

Osim Barcelone, još su Baskonia, Manresa i Zaragoza implementirali takozvani ERTE sistem po kojem se primanja ovako drastično režu dok traje ova situacija. ACB liga suspendirana je službeno do 24. aprila no neizvjesno je hoće li situacija tada dozvoliti da se liga nastavi. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Upitan za imena igrača koji su odbili mjere Bertomeu je rekao:

"Neću reći imena jer nisu bitna. Bitno je jedino da će na kraju oni pristati na ove mjere kada shvate poentu svega. Mi ih ne osuđujemo, mi ih čekamo jer smo uvjereni da će se urazumiti"  - kazao je Bertomeu za Mundo Deportivo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti